Handledning | Josefin Grände
15483
page-template-default,page,page-id-15483,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

HANDLEDNING

Jag är utbildad handledare, både i psykoterapi och i psykosocialt arbete. I handledning möter jag yrkesverksamma som i specialiserade funktioner möter barn och vuxna som har utsatts för våld eller övergrepp. Flera av mina handledningsuppdrag inkluderar även arbete med behandling av våldsutövare.

Jag har också psykoterapihandledning, enskilt eller i grupp.

Under de dryga tio år som jag har arbetat med handledning har jag arbetat med personalgrupper bland annat i socialtjänst, barn- och ungdomspsykiatri och polis. Många av mina handledningsuppdrag har behandlande arbete i fokus, men jag har även uppdrag som rör uppsökande eller utredande arbete.

 

Handledning är en viktig del i arbetet för att få hjälp och stöd i sin yrkesroll; för avlastning, utveckling och lärande. En möjlighet att få handledning i svåra ärenden men också att få nya perspektiv på sig själv som yrkesutövare i mötet med människor som har utsatts för eller som utövar våld.

För mig är kunskap om trauma och dess konsekvenser, både för klienter och för yrkesverksamma som arbetar med detta, ett genomgående tema i handledningsarbetet.

 

Jag arbetar även med enstaka konsultationer, till exempel för att hjälpa personal i kris eller med sekundär traumatisering att hantera egna reaktioner på svåra upplevelser från sitt arbete.