Psykoterapi | Josefin Grände
15257
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15257,page-parent,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

PSYKOTERAPI

OBS! Just nu har jag tyvärr fullt och lång kö och tar inte emot nyanmälningar till psykoterapi!

Har du svårigheter i ditt liv som du inte kan komma till rätta med och skulle behöva få tala med någon annan om? Det kan till exempel handla om relationsproblem, oro, nedstämdhet, sorg, kris eller ångest. Det kan handla också handla om att bättre kunna förstå och hantera svårigheter du har i relation till dig själv och andra eller att du behöver förändring i ditt liv. Då kan psykoterapi vara ett alternativ för dig.

Jag arbetar bland annat med affektfokuserad psykoterapi, en modern psykodynamisk terapiform som bygger bland annat på affekt- och anknytningsteori, med kognitiva inslag. Det innebär bland annat fokus på känslomässiga konflikter som påverkar våra livsmönster och kan skapa svårigheter, både i relation till oss själva och till andra.

Jag har också lång erfarenhet av samtal med människor som bär på svåra erfarenheter och minnen som de skulle vilja bearbeta. Det kan till exempel handla om våld i barndomen, våld i en parrelation, våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Det kan vara erfarenheter som ligger nära eller långt tillbaka i tiden. Det kan handla om att man själv har blivit direkt utsatt eller att man har sett någon annan, till exempel en förälder eller ett syskon, bli utsatt. Det kan även handla om att hantera en kris efter något som nyligen skett och som har gett konsekvenser i ens liv, till exempel ett överfall eller en olycka.

När man kommer för att bearbeta något smärtsamt eller skrämmande som har hänt kan hela eller delar av terapin innebära en fokuserad traumabehandling. Då kan traumafokuserad KBT alternativt EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), vara en del av behandlingen. Båda dessa metoder har mycket gott forskningsstöd för arbete med PTSD och traumatisering. Läs gärna mer under fliken ”kris och trauma”.

Om du är intresserad av att gå i terapi är du varmt välkommen att kontakta mig.
Vi kommer att boka in några inledande samtal för att du ska få beskriva vad du vill ha hjälp med och för att diskutera hur en fortsatt terapi skulle kunna se ut.
Du behöver inte veta på förhand vilket slags hjälp du behöver. Det är förutsättningslösa samtal där vi ringar in vad du vill arbeta med och hur det skulle kunna gå till, och där du får chansen att känna efter hur det är att prata med mig. Hur vi kommer att arbeta och hur lång en terapi blir beror bland annat på vad du vill ha hjälp med.

Jag är legitimerad psykoterapeut, vilket betyder att jag har fått legitimation utfärdad av Socialstyrelsen. Det är en garant för att jag har de utbildningar som krävs och att jag har etiska förhållningsregler och lagstiftning att hålla mig till.

 

Till mig är tonåringar och vuxna av alla kön varmt välkomna.

Min psykoterapimottagning ligger i Gamla stan i Stockholm.

Som alla legitimerade psykoterapeuter arbetar jag under tystnadsplikt.